Uyku Apnesi Olabilirsiniz!

Çok şiddetli horladığınız söyleniyorsa, sabahları yorgun uyanıyorsanız ve gündüzleri uyukluyorsanız uykuda solunum duraklamaları (uyku apnesi) sorununuz olabilir.


2 Mart 2011 Çarşamba

respironics cpap cihazı

Uykusunda solunum düzensizlikleri olan hastaların, üst solunum yollarındaki tıkanmaların derecelerine göre, solunum yolunun sürekli açık kalmasını sağlayacak hava basıncını otomatik olarak tesbit edip, uygulayan bir cihazdır. Cihaz, diğer CPAP cihazlarında olduğu gibi, uyku apnesi olan hastalar tarafından, burun veya yüz maskeleri aracılığı ile uyku sırasında kullanılarak, uyku kalitesini ve kandaki oksijen seviyesini artırmaktadır.Yılların vermiş olduğu tecrübe ile üretilmiş olan ve uyku apnesi olan hastaların çok konforlu bir şekilde kullanabileceği bu cihaz, kolay kullanılma özelliği, hafif olması, hava akımı takibiyle çalışması nedeniyle şu ana kadar görmediğiniz bir kullanım rahatlığı sağlamaktadır.


Cihaz kullanımı sırasında uygulanan tüm basınçlar, horlama olayları, apne ve hipopne olayları ve hava akışındaki sınırlanmalar (flow limitasyon) cihaz üzerinde bulunan smart karta kayıt edilir. Bu kayıtların değerlendirilmesi ile cihazın uygulamış olduğu tedavinin etkinliği, doktorunuz tarafından kolayca takip edilebilir. Cihazın uygulamış olduğu tedavi ile ilgili analiz raporları, AHI (apne-hipopne indeksi) Encore Pro yazılımı aracılığı ile oluşturulmaktadır.


REMstar Auto cihazı, hastaların tedavisinin yanısıra, Uyku Laboratuvarlarında hastaların CPAP tedavisine uyumunun anlaşılması ve basınç tesbitinin otomatik veya manuel olarak yapılması için kullanılan bir cihazdır. Online CPAP titrasyonu için , Sleeplink adaptörü, AOM arabağlantı modülü ve bir adet PALM tipi cep bilgisayarına yüklenen AOM yazılımına sahip olmanız yeterli olacaktır. Basınç tesbitinin otomatik olarak yapılmasını yeterli görmeniz halinde ise Encore Pro yazılımı ve smart kart okuyucu ile birlikte kullanmanız yeterlidir

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder